fredag, maj 04, 2007

Scouternas dag den 5 maj 2007

Imorgon blir det full rulle i stan. Flera tusen minor, junior och patrullscouter kommer fira Scouternas dag och scouternas 100-års jubilium med tävlingar, prova-på-aktiviteter samt show.

Lite ur programmet:

Junibacken den största aktivitetskontroll att finnas. Här bygger vi upp en hel by med tält, vindskydd, bro och hinderbana. Prova på smide, läder- och benslöjd, ansiktsmålning och kasta boll.

Vid Skeppsholmen finns tre aktivitetskontroller, två vid Östra Brobänken och en vid Skeppsholmsbron. Kontrollerna vid Östra Brobänken erbjuder optimistjollesegling* och en spännande övning med hansalina och skateboard – ett stycke modern scouting! För vetgiriga och allmänbildade blir det frågesport om scouting vid Skeppsholmsbron. Kom dit och briljera med era kunskaper. * Optimistjolleseglingen flyttas vid behov till Junibacken

I närheten av Strömbron i Gamla stan kommer vi att bygga en karusell av slanor och rep, en klassisk scoutaktivitet som kommer att konkurrera med huvudstadens välkända tivoli.

Två aktivitetskontroller anordnar vi vid Ladugårdsgärdet där miniorscouterna tävlar under förmiddagen. Den ena erbjuder er att prova på torrsegling, d v s att segla på land, ett sätt att träna för riktig blöt segling till havs. Den andra är en hantverkskontroll med knopslagning och makramé.

Juniorscouterna har sitt tävlingsområde på Skeppsholmen.

Från 14.00 drar avslutnings showen och 100-års jubileet igång vid Sjöhistoriska.

Kika gärna in på scouternas hemsida.

Inga kommentarer: